Училищен надзор (2014)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиФентъзи, Литература
Езикбългарски
Брой страници456

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Това е „Училищен надзор. Тъмни и Светли подрастващи, събрани заедно в интернат, далече от очите на обикновените... Там, където дори учител по литература трябва да е Инквизитор. Може би те са твърде лоши за Дневния патрул и твърде добри за Нощния. Те са Различни, но освен това... те са ДЕЦА! Това е последният им шанс да израснат, да влязат в света на Различните, да поправят чужди грешки – и да сторят свои. Разбира се, ако това се случи.

Ще бъде ли нарушено равновесието между Тъмни и Светли магове? А може би ще се появи нова сила, чиито възможности надхвърлят предела на силите на Различните?

„Историята на Нощния и Дневния патрул не започва в края на 20 век, а много по-рано. И противоборството между Светли и Тъмни не се случва само в Русия. Именно за това ще разкажат книгите от новия цикъл „Патрули, които са написани в съавторство с някои от най-талантливите съвременни руски фантасти. За мен бе огромно удоволствие, че в написването на тези книги бях по-скоро в ролята на „учител – идеите за книгите и написаното в по-голямата си част е дело на автори, които любителите на фантастиката със сигурност ще запомнят.

Сергей Лукяненко

***

Сергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи. Автор е на успешните поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на множество други романи, по които са заснети и филми. Поредицата за патрулите се радва на милиони почитатели по целия свят и постига известност дори в Холивуд, благодарение на филмите, заснети по нея.

Носител е на редица награди, включително за най-добър писател на Еврокон 2003г.

Роден в Казахстан, Лукяненко е лекар по професия, работил е като редактор на списанието за научна фантастика „Светове. Професионално се занимава с литература от 1993 г. Член е на журито, връчващо наградата „Странник. Определя жанра, в който работи като Фантастика на твърдото действие или Фантастика на Пътя.

Аркадий Николаевич Шушпанов е роден в Иваново през 1976г. Прадядо му е бил благородник от рода Готовцев, чиято история е свързана с битката при Полтава. През 19-ти век рода Готовцев се свързват с костромския клон на рода на Пушкин.

Първата професионална публикация през 1997г. е на разказа му „Превращение в списание „Пулс. В 1999г. неговият разказ „И от судеб защиты нет спечелил конкурса „Альтернативная реальность и е публикуван в списание „Если под името „Пролог.

По образование е филолог, кандидат на филологическите науки – защитил дисертация на тема „Литературното творчество на Александра Богданова и утопическия роман в началото на 20-ти век.

През 2004г. благодарение на литературното общество „Основа под ръководството на Е. Д. Глотов е публикуван авторския сборник „Тот в котором я. В същата година става член на Съюза на писателите в Русия.

Взима участие в майсторския клас на Сергей Лукяненко („Роскон – 2006) и на Ник Перумов („Еврокон – 2008, „Рускон- 2010). Разказът Печальный образ представен на фестивала за фантастика „Рускон- 2010 е включен в сборника с най-добрите разкази „Завтра не будет Луны.

Кинокритик, автор на десетки публикации свързани с филмовото изкуство в списание за фантастика „Если. Към настоящия момент е корпоративен бизнес треньор.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^