Уеб приложения за бази данни с PHP и MySQL (ISBN: 9789549116564)

Уеб приложения за бази данни с PHP и MySQL (ISBN: 9789549116564)

от 21,55 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиИнформатика, Интернет, Програмиране

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Какво е общото между eBay, Amazon. com и CNN. com? Всички те са приложения, които използват големи бази данни посредством уеб интерфейс. Популярността (и силата) на тези приложения се корени в тяхната достъпност и лекота на използване: хиляди потребители могат да осъществяват достъп до едни и същи данни едновременно, без да се налага да инсталират допълнителен софтуер на компютрите си.

Уеб приложения за бази данни с РНР и MySQL предлага на разработчиците теоретична и практическа информация за създаването на уеб приложения за бази данни. В книгата са включени глави-самоучители за работа с РНР и MySQL, допълнителна информация за Интернет и мрежовите протоколи, моделирането и разработването на релационни бази данни, управлението на сесии и инструкции за инсталиране на софтуер с отворен код за уеб сървъри и за бази данни. Използвайки РНР и MySQL ще научите следното:
Моделиране на релационни бази данни и архитектури на уеб приложения
Разработване на механизми за търсене и преглеждане
Съхраняване на потребителски данни
Проверяване на данните, подадени от потребителите
Управление на транзакции
Поддържане на сигурност

Тази книга също така съдържа примери и скриптове от Hugh and Dave's Online Wines -напълно завършен (но въображаем) сайт за продажба на вина онлайн, разработен от авторите. Търсенето, преглеждането, съхраняването и проверката на потребителските данни, управлението на транзакции и сигурността са теми на отделни глави, като всяка от темите е онагледена чрез примери от магазина за вина. В края на книгата са представени и обсъдени скриптовете на завършения магазин.

Ако искате да изградите малко до средно уеб приложение за бази данни, което да работи на скромни хардуерни конфигурации и същевременно да може да обработва повече от милион потребителски заявки дневно, Уеб приложения за бази данни с РНР и MySQL ще ви покаже как.
Хю Е. Уилямс е главен преподавател - по-специално по бази данни и уеб технологии - във факултета по информатика в университета RMIT в Мелбърн, Австралия.
Дейвид Лейн е програмист в Multimedia Database Systems, също част от университета RM1T в Мелбърн, Австралия.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^