Умът на един ислямски терорист (2009)

Описание
Как можеш да разбереш начина на мислене на един терорист?

Западните медии са толкова ангажирани с анализа на това кой, какво, къде, и как, че никога не успяват да отговорят на въпроса защо. Тази книга разглежда въпроса "защо", стоящ зад ислямския тероризъм.

Терористите са издали много книги и брошури, в които обясняват своята позиция, но повечето хора на Запад не могат да ги разберат. Д-р Марк Габриел постига значителен напредък в това отношение, като идентифицира петте стълба на радикалната философия - основните вярвания, които стоят в основата на всички творби на радикалните ислямисти. Той използва съчиненията на Осама бин Ладен, Айман ал-Зауахири и др. , за да покаже как терористите обосновават своите действия посредством Корана, живота на Мохамед и ислямската история. накрая доктор Габриел описва как действията на ранните терористични групи са били овладени и показва как светът може да обедини усилията си, за да спре терористите днес.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^