Унищожаемост на договорите поради грешка (2013)

Унищожаемост на договорите поради грешка (2013)

от 13,00 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници251

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

На вниманието на читателя се предлага първото цялостно съвременно и самостоятелно изследване у нас на грешката като основание за унищожаемост на договорите. Съчинението е посветено главно на два ключови проблема - понятието за грешка и начините за определяне на нейната правна значимост. Не са оставени без внимание и други важни въпроси като понятието за порок на волята; преценката за нищожност при претендирана унищожаемост на договора; съществената грешка; видовете грешки и др.

Проблематиката е класическа за гражданското право. По него практиката е формирала определени изводи, които са „сверени с вижданията на нашата правна наука и с основните положения на чуждестранната теория и практика по унищожаемостта поради грешка. В изследването са взети предвид и уредбите на грешката, съдържащи се в законите-модели от типа на гъвкавото право (soft law).

Не е пресилено да се твърди, че това основание за унищожаемост заема най-важно място сред пороците на волята. Систематичният и обстоен анализ на грешката влияе на научните и практическите търсения относно останалите пороци на волята, най-близък от които е измамата.
-----------
Ангел Шопов е доктор по право и главен асистент по гражданско право в ЮФ на ПУ „Паисий Хилендарски. Автор е и на публикации в периодичния правен печат.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^