Унищожаемост на гражданскоправните сделки (2010)

Унищожаемост на гражданскоправните сделки (2010)

Унищожаемост на гражданскоправните сделки (2010)

от 13,50 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници280

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Унищожаемостта като един от видовете недействителност е гранична категория между нищожността и действителността на сделките. Това обуславя от една страна, трудности при дефиниране на основанията за унищожаемост, които стоят много близко и до тези за нищожност, и до ирелевантните и незначителни обстоятелства, които не опорочават сделките.

Монографията обхваща понятие и правна същност на унищожаемостта на сделките, предпоставки, основания за възникването на унищожаемостта и действието и. Детайлно са разгледани терминологичният апарат, историческото развитие и правната същност на института, шестте основания за унищожаемост, действието на унищожаемите сделки и възможността за тяхното потвърждаване, съдебната практика. По отношение на голяма част от поставените в хода на изследването въпроси са посочени разрешенията, дадени в други правни системи и частни кодификации.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^