Управленско счетоводство (2006)

Описание
Ключови думиИкономика, Икономика, Право
Брой страници462

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В учебника \"Управленско счетоводство\" второ допълнено и преработено издание) се разглеждат основни въпроси, свързани със същността на управленското счетоводство като теория и практико-приложна дейност.
Изданието си поставя две основни цели: да разяснява задълбочено и инте¬грално, но същевременно в достъпна форма теорията на вътрешнофирменото счето¬водство, както и да формира умения на управленски счетоводители, необходими в практическата дейност. Във връзка с това, отделните въпроси са илюстрирани с примери, които имат за цел да насърчават осмислянето и ефективното използване на усвояваните знания.
В определена логическа последователност се представя методиката на управ¬ленския счетоводен анализ на разходите за целите на калкулирането, оценката на материалните запаси, съизмерването на приходите и разходите, специфичните ре¬шения при прилагане на пределни величини и съответстващи разходи, и вземането на решения за оптимална продуктова структура, както и въпросите за бюджетирането, бюджетния контрол и анализа по центрове на отговорност, отчитането по сегменти и трансферното ценообразуване. При разработването на тематичните единици са представени както традиционните подходи, така и съвременните тенденции в об¬ластта на управленското счетоводство. Целта е да се отговори на изискванията за широкообхватна и интегрална подготовка на студентите в областта на счетоводното знание.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^