Установяване и отнемане на незаконно придобито имущество в законодателствата (2015)

Установяване и отнемане на незаконно придобито имущество в законодателствата (2015)

от 14,45 лв 6 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници192

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящият труд представлява сравнително правен анализ на законодателствата на Република Италия и Република България в сферата на установяването и отнемането на незаконно придобитото имущество.

В него е направена правна квалификация на най-съществените форми и видове престъпна дейност, чрез които се реализират печалби и имущество с незаконен произход: укриване на данъци, неплащане на задължителни осигуровки, контрабанда, корупция, трафик на хора и наркотици, изнудване и други.
Подробно са разгледани понятията за „конфискация и „отнемане и някои спорни текстове в закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество (ЗОПДНПИ).

Систематизирани са основните фактори в българското и италианското законодателство за отграничаване на лица, спрямо които е предприета проверка за установяване на имущество с незаконен произход.

Умелият теоретичен анализ, както и практическата насоченост на настоящия труд го правят изключително ценен за всички юристи с интерес в разглежданата област.

-----------------

Ивайло Василев е роден в гр. Дупница. Завършва „Българска филология и „Право в СУ „Св. Климент Охридски. През 2014 г. защитава дисертационен труд и става доктор по „Наказателен процес. Има публикации в специализирания печат в областта на наказателното право и процес, както и във връзка с установяването и отнемането на незаконно придобито имущество.

Работи като прокурор в Районна прокуратура гр. Дупница. От 1998 г. е хоноруван асистент по наказателен процес в ЮЗУ „Неофит Рилски – Благоевград.
Участва в работната група по изработването на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност /ЗОПДИППД/.
Редактор е на книгата „Борбата срещу организираната престъпност в Италия, съдържаща статии по проблемите на организираната престъпност от водещи италиански магистрати и учени.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^