Утайки от пречиствателни станции за отпадъчни води и правила за тяхното оползотворяване (2008)

Утайки от пречиствателни станции за отпадъчни води и правила за тяхното оползотворяване (2008)

Офертите за продукта

Описание
Ключови думиТехнология
Езикбългарски
Брой страници126
Тегло232

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Състояние: отлично
Издателство: ПъблишСайСет - Еко
Град на издаване: София
Налични бройки: 1
Ширина: 165 мм
Височина: 240 мм
Дебелина: 8 мм
Корици: меки
Ключови думи: Утайки от пречиствателни станции, отпадъчни води и правила за тяхното оползотворяване, екология, органични торове

Предлаганата книга е първата у нас, предназначена да привлече вниманието на широк кръг от читатели с многостранното си изложение върху утайките от пречиствателните станции за отпадъчни води. Цели се преди всичко безопасното им оползотворяване като торови средства и в частност като органичен резерв, във връзка с недостига на органични източници и нарушения баланс на органичното вещество на почвите у нас.

С нея се поднася на заинтересованите един цялостен и специализиран поглед върху образуването и характеристиката на утайките от градските пречиствателни станции. Основава се на системни изследвания, проведени от автора в повече от две десетилетия. Цялото съдържание на книгата се мотивира от състава на утайките, описани в два противопоставящи се аспекта - тяхното органично вещество и ограниченията за ползването им поради замърсеност с тежки метали.

Решението за тяхното оползотворяване е изведено методично с гранични числа, определящи допустимото съдържание на тежките метали в утайките. Тези положения са развити в широк план на работа с многобройни пречиствателни станции от различен тип в страната и променливост на утайките.

Експерименталните обобщения в книгата се отличават с голям обем и разнообразие в изпитване на въздействието на утайките върху добива и качеството на земеделските култури. Отглеждани са върху различни почви с различни количествени добавки на утайки и проследяване на усвоимостта на тежките метали, внесени от тях на растенията.

Книгата е предназначена за специалисти от ПСОВ (пречиствателни станции за отпадъчни води), експерти от Министерството на екологията, Министерство на земеделието и храните, общини, ВиК дружества, ферми, частни стопани, земеделски производители, за студентите в областта на екологията и др.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^