Великата правда или моята истина за родното място на Отец Паисий (2011)

Великата правда или моята истина за родното място на Отец Паисий (2011)

Великата правда или моята истина за родното място на Отец Паисий (2011)

от 8,50 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Офертите за продукта

Описание
Ключови думиБиографии, Българска литература
Езикбългарски
Брой страници152

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

"Великата правда или моята истина за родното място на Отец Паисий" авторът пише, като привежда различни факти и доказателства, вярвайки, че родното място на великия българин е село Доспей.

В миналото родното място на Отец Паисий не е представлявало интерес, затова голяма част от преписвачите на "История Славенобългарская" са изпуснали последните редове, в които Паисий пише за родното си място.

Ангел Кашъмов е роден през 1898 г. в с. Доспей, Самоковско. Завършва гимназия "Константин Фотинов" в Самоков. Веднага след това е разпределен в 22-ра пехотна дружина и се бие на Серския фронт срещу англичаните и французите в Първата световна война. След напускане на армията, в продължение на три години, служи като секретар в Самоковското околийско управление по време на управлението на БЗНС.
През 1945 година построява металолеярна и машинна фабрика "Чугун".
След като се пенсионира, между 1972-1977 г. , Ангел Кашъмов пише освен настоящия труд и още няколко произведения: "История на село Доспей", "Един живот", "Фамилия Кашъмови", История на фабрика "Чугун" и "Участието ми в БЗНС", за съжаление неиздадени.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^