Великите мислители на Запада (ISBN: 9789547930124)

Офертите за продукта

Описание
Ключови думиФилософия
Брой страници1100
Тегло810

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Целта на тази книга е да представи колкото може по-ясно основните теоретични идеи на повече от сто Велики мислители на Запада от областта на философията, теологията, физическите и социалните науки, психологията и религията.
Идеите, породени от тези градивни мислители, упражниха дълбоко Въздействие Върху характера и насоката на световната история и плодотворно повлияха на западната перспектива, Възгледи и дух. Може би не Всички идеи са правилни — положително много от тях са неадекватни, ако не и фалшиви или подвеждащи - но те всички са важни и всички са допринесли за изграждането на съвременната мисъл.
„Великите мислители на Запада\" е наръчник, а за някои читатели и въведение към големите идеи и трудове на най-плодотворните и Влиятелни мислители, проявили се на Запад. Нашата книга няма да направи никого експерт В дадена област, застъпена в материала, който предлагаме, но надяваме се, че „Великите мислители на Запада\" ще създаде опора за правилното разбиране на блестящите теории, които са оформили съвременното мислене и са оставили следи В историята на човешката реализация.
Статиите са подредени хронологически от Парменид до Албер Камю, за да могат читателите, които решат да прелистят книгата, да възприемат и оценят развитието на идеите от древните гърци до първата половина на двадесети Век. Книгата има и азбучен показалец - за да улесним интереса на читателя към онези идеи на мислителите, към които той би проявил интерес по-късно.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^