Описание
Ключови думиАтлас, География, Пътуване
Брой страници272

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Въпреки, че Наполеон заповядал, каквото не може да бъде отмъкнато от Венеция да бъде унищожено, и десетки църкви, заедно с уникалните произведения в тях били разрушени, Венеция и днес е един изключително красив град с богата \"сбирка\" от изкуство. Самите венецианци са наясно с това, но дори и те с почуда откриват нови съкровища, за които не са и подозирали.
Със своите над 190 цветни фотографии и 18 детайлни цветни карти пътеводителят на \"Нешънъл Джеографик\" за Венеция не е обикновен справочник, а наръчник в опознаването на един от най-вълнуващите градове в света, който въпреки, че всекидневно е посещаван, обхождан, сниман и разглеждан от хиляди нови хора, все още крие неразгадани тайни и невиждани кътчета.
Авторката Ерла Зуингъл е родена в град Канзас, щата Мисури, но от 1994 живее във Венеция и работи на свободна практика. Написаната от нея книга разкрива натура, влюбена в града и Лагуната, и любопитна за невероятните обрати в историята й. Едно от най-вълнуващите неща в историята на Венеция, напомня тя, е самото й създаване. Градът е построен от гребци - всеки дворец, всяка църква са издигнати по време, когато единственият начин да се задвижват лодките са били греблата и ръцете. Пясък, тухли, мрамор, дървени греди - всичко било докарвано с лодки, а приливът се вдигал и се оттеглял.
Небивало богатство, небивало коварство, страст и лукавство били характерните черти на \"Морската държава\", както с гордост я наричали венецианците. Освен интересни истории от миналото и днешните дни на града и околностите му, в пътеводителя всеки ще намери и много отговори:
o Потъва ли Венеция, или се свива?
o Как се строят каменни домове върху дървени колони сред постоянни приливни вълни?
o Кой живее в някогашните дворци на венецианската аристокрация
o Ослепявали ли са венецианците дожите?
o Кой пазарува днес на легендарния пазар Риалто?
o Как се пие \"сянка\"?
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^