Вицепрезидентът (2013)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска история, История
Езикбългарски
Брой страници739
Тегло966

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Генерал Марин е от образците на съвременното българско родолюбие - нещо, което носи в гена си с прадядо, участник в баташките събития, с дядо, който е загинал в Балканската война, една типична история за баташки род. Но мисля, че г-н Марин през всичките тези десетилетия показа ново, съвременно, модерно, просветено разбиране на българския патриотизъм. И мисля, че днешният знак е само един начин да започнем осмислянето на онова, което той е направил и надявам се да бъде прието, продължено с висока степен на приемственост и от следващите президент и вицепрезидент, да бъде развито и от изпълнителната власт, защото България има нужда от това.
Из словото на Георги Първанов, Президент на Република България (2002-2012), произнесено на 9 януари 2012 г. при връчване на орден„Стара планина\" на Ангел Марин
Заявяваме категорично, че за десетките хиляди наши членове ген. Ангел Марин е не само пример за вярна и доблестна служба в името на Родината, но и радетел за българската национална кауза, достойна личност и гражданин, верен на идеалите на нашия народ, българин, за когото родолюбието и историческата памет са онези святи ценности, които трябва да притежава всеки държавник.
Из Декларацията на обществените организации, предложили удостояването на генерал Ангел Марин с орден „Стара планина\"-1 степен
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^