Видях Сатаната, как пада от небето като светкавица (ISBN: 9789543211982)

Видях Сатаната, как пада от небето като светкавица (ISBN: 9789543211982)

Видях Сатаната, как пада от небето като светкавица (ISBN: 9789543211982)

от 8,10 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиМитология, Религия

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящата книга е, в крайна сметка, това, което някога се наричаше апология на християнството. Вместо да скривам този аспект, аз го споменавам без колебание. Тази „антропологическа\" защита на християнството, разбира се, няма нищо общо нито със старите „доказателства за съществуването на Бога\", нито с „онтологическия аргумент\", нито с „екзистенциалната\" тръпка, която за кратко разколеба духовната инертност на XX в. Всички тези неща са чудесни сами по себе си, но от християнска гледна точка имат неудобството да не са в пряка връзка с Кръста: те са по-скоро деистки, отколкото специфично християнски.
Ако Кръстът демистифицира по-ефикасно от всяка митология, ако ни спестява илюзиите, с които са изпълнени нашите философски и социални науки, тогава не можем да минем без него. Вместо да е демодирана и преодоляна, религията на Кръста, в своята цялост, е тази скъпоценна перла, чието придобиване повече от всякога оправдава жертвата на всяко наше притежание.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^