Виена и българите: Из историята на българската общност в Австрия (ISBN: 9786191760534)

Виена и българите: Из историята на българската общност в Австрия (ISBN: 9786191760534)

от 18,00 лв 3 оферти
Описание
Книгата е плод на дългогодишна изследователска работа на автора, а много от документите и снимките в нея се публикуват за първи път. Със забележително усърдие и всеотдайност авторът е проучил десетки и стотици документални извори, спомени, разкази и снимки от лични и семейни архиви на много "виенски" българи, като е систематизирал огромен по обем фактически материал в увлекателна хроника на българското присъствие в Хабсбургската империя, а в последствие в Първата и Втората австрийска република - от началото на XVIII век до наши дни.
От тази книга днешните българи в Австрия могат да научат много за своите предшественици, които поколение след поколение са градили в австрийското общество добро име и авторитет на работливи, почтени, талантливи и добри хора.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^