Викингите: Земя на дървени богове. Народът на зората. Жертвен дим (ISBN: 9789546900661)

Викингите: Земя на дървени богове. Народът на зората. Жертвен дим (ISBN: 9789546900661)

от 13,50 лв 4 оферти

Още оферти

Описание
Животът и творчеството са в тясно сътрудничество, когато става въпрос за Ян Фридегорд (1897-1968 г. ) – един от най-популярните и най-четените шведски автори. Син на земеделски работници от Упланд, пише преди всичко романи и автобиографични творби за своето детство и младост.

Типичният му ясен и лаконичен стил характеризира и трилогията за езическите времена на Швеция. Романите за непокорния роб Холме – „Земя на дървени богове (1940), „Народът на зората (1944) и „Жертвен дим (1949) – в настоящия том са събрани в едно. Древният град Бирка е сцена на действието както за легендарните викингски подвизи, така и за мирна търговия с фризийските кораби. Тогавашният примитивен живот в селищата и в първия тържищен град – където властта на старейшините се изправя срещу крепостничеството, а християнството срещу езичеството – е описан с дълбоко проникновение.

Фридегорд участва като сценарист във филмовите адаптации на романите си.

Носител е на множество литературни награди, между които е Голямата награда на Шведската академия.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^