Високорискови полицейски операции (2013)

Високорискови полицейски операции (2013)

от 13,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиТехнология, Военна история
Езикбългарски
Брой страници176
Тегло298

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Българската полиция и другите законоприлагащи итнституции ежедневно се сблъскват със съпротивата на правонарушители и заплахи от разнообразен характер, които зачестиха в последните 15-20 години. Ежедневно в страната има около 10 случая на барикадиране, 3-4 инцидента със заложници и около 100 отвличания.
Какво всъщност е високорискова операция? Три неща определят високия риск: правонарушителят има склонност къ насилие; полицията има информация, че са налице голям брой оръжия или особено смъртоносни оръжия; местоположението на престъпника е силно укрепено.
Противодействието на лица, които поради психически, икономически, социални и други причини предизвикват инциденти, съпроводени със съпротива, открита конфронтация с обществото и непосредствена заплаха за живота на невинни граждани, е един от най-трудните проблеми на полицията. Обичайните мерки за превенция, разкриване на престъпления и опазване на обществения ред в такива случаи не са ефективни, което налага разработване и прилагане на средства и методи, използване на сили, адекватни на заплахата.
Пособието е предназначено за отговорните длъжностни лица по отношение на сигурността от държавната и местната администрация, ръководителите на операции, оперативните щабове за овладяване на кризи и критични ситуации от такъв характер, курсанти и студенти от професионално направление "Сигурност и отбрана".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^