Властта на малкия човек (ISBN: 9789540203324)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПсихология
Езикбългарски
Брой страници200
Тегло224

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Дончо Градев е преподавател по социална психология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Доктор е на науките.

Новата книга на проф. Градев е посветена на съвременното измерение на един исторически разпознат социален феномен - властта на малкия човек.

Малкият човек не е обособен елемент във вертикалната структура на обществото; той е име на огромно мнозинство от индивиди, намиращи се на всички стъпала на социалната йерархия.

Малкият човек не е психичноболен индивид в класическия смисъл на думата. Неговата болест е моралната деформация, заразяваща и разрушаваща позитивните сили на живота, дадени на всички хора.

Ако има нещо, което така силно да мотивира подмолната агресивност на малкия човек, това е постижението на другите. За него това е "смъртен грях", който никога не пропуска да накаже.

Малкият човек изпитва скрита радост от страданието на другите. Когато те страдат, той има чувството, че властва над тях.

Малкият човек е склонен към доносничество. Той доносничи и клевети, защото вярва, че ако не го направи, другите ще го направят преди него, и не допуска да бъде "изпреварен".

Книгата е предупреждение за нормалните хора да не се отнасят с лековерие и снизхождение към "безобидните" малки хора.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^