Военният път на светителя Лука (2013)

Описание
Трите войни от началото на века за архимандрит Лука са само училище, подготовка за неговата главна битка за душата и живота на човека - Великата отечествена война. През тези четири години той като че ли открива и поддържа свой собствен втори фронт срещу чуждоземното нашествие. Архиепископ Лука едновременно с това е Тамбовски владика и ръководител на цялата медицинска служба в Тамбовска област, чете лекции по хирургия, изнася проповеди в храмовете, пише медицински и богословски съчинения и, разбира се, оперира ранени. По силите ли е това на един човек, каквито и изключителни способности да притежава той? В никакъв случай. Но ако той е Божи избраник, чрез който Бог твори Своята воля, то такъв човек може да направи много.

Книгата е написана въз основа на архиви, документи и свидетелства на участници в събитията. Текстът е илюстриран със снимки от семейния архив на В. А. Лисичкин, родственик на светителя Лука, част от тях се публикува за първи път. В изданието са влезли също така проповеди и статии на архиепископ Лука, произнесени и написани от него през 1944-1945 г.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^