Волният народец (2011)

Волният народец (2011)
Описание
Ключови думиФентъзи
Езикбългарски
Брой страници312

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Любимият автор на фентъзи романи се завръща с новата си книга преведена на български език

Волният народец, както се среща като превод в Изкуството на Света на Диска, е книжката, в която за първи път се срещаме с Тифани - сериозно деветгодишно момиче, притежаващо неудобно развити логика и дарба за Заемане. Живееща на полегатите ширнали се пасища, нашарени с овце (и овце, и овце, и овце), нашето момиче ще трябва да се изправи срещу Кралицата на елфите, въоръжена с тиган, самоувереност и здрава почва под краката си. И с войнствено синьо племе на своя страна. Което никак не е малко.

Мястото, на което Пратчет за първи път ни запознава с нея и малкият й, ухаещ на вълна и тютюн свят, е съвсем нова концепция в дисковите книги. Дали заради рязкото хвърляне на повествованието в съвсем нова обстановка, дали заради новите герои (няма Стража, няма Магьосници, а леля Ог, баба и Смърт се срещат в съвсем символични количества), дали заради натрупването на хрумки и вдъхновение, но това, което хапливият автор ни поднася, е едно съвсем приятно, свежо, типично пратчетовско приключение, неизменно доизпъстрено с характерния акцент от леко тъжен, леко тягостен поглед върху нещата. Пълно с нови идеи - може да си представите за какво става въпрос
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^