Вселена и Космос (2000)

Описание
Този том от енциклопедия „Тема на „Larousse представя в синтезиран вид основните съвременни знания в областта на науките, изучаващи Вселената и Космоса.

След въведение за характера на материята и средствата, чрез които човечеството проучва нейната неизчерпаемост, се прави обстоен преглед на астрономическите обекти - от най-близките до най-отдалечените. Разглеждат се и методите, както и необходимата техника за тяхното изучаване.

Детайлно, със звездни карти, са представени 88-те съзвездия на Северното и Южното полукълбо, като за астрономите-любители се дават и кратки указания и разяснения за тяхното наблюдение с любителски телескоп или бинокъл.

Разделът "Космическа одисея" разказва за етапите от голямото космическо пътешествие на човечеството - от неговото начало през 50-те години на ХХ век, до наши дни. Показани са илюстративно, с техните основни технически параметри и характеристики, по-важните космическите апарати - ракети, космически сонди и космически кораби...
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^