Всички дни от седмицата (2008)

Всички дни от седмицата (2008)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБългарска литература, Роман
Езикбългарски
Брой страници224

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Божидара Цекова завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов" и трийсет години е актриса, 25 от които в Сатиричния театър. Прави записи в радиото, дублажи в телевизията, детски утра, хумор, конферанс. Като автор й реализират осем радиопиеси, три театрални и една телевизионна. Издава пет книги с разкази и новели, както и два романа.
Носителка е на награди от анонимни конкурси, на „Будител 2002" от Съюза на свободните писатели, на „Блага Димитрова" от Националния граждански форум „Българка", на международния приз на ОIRТ и на „Сребърен ритон" за принос в развитието на културата в България.
Председателка е на Дамския литературен салон „Евгения Марс" и активна общественичка.

"Тя привличаше мъжете, притъпяваше мисълта им, възбуждаше ги, разпалваше страстите им и ги правеше агресивни. Нямаше нужда от секс и не го търсеше, значи вината не бе в мислите и поведението й. Тогава в какво? Знаеше отговора. „Тялото ми излъчва нещо като при разгонените кучки, нещо, което приканва и дори подтиква към престъпление. " Тялото й! Мразеше го! Трябваше да го скрие. "

Божидара Цекова, според моята преценка, е белетристка и драматуржка, съперничеща по талант с най-добре приеманите от обществото ни писателки.
Атанас Свиленов

Писателката Божидара Цекова ни удивлява с моралния си кураж да престъпва табута. Но в това тя е разтърсващо искрена и дълбоко психологична, гъвкава, многолика и изобретателна в превъплъщенията си.
Катя Зографова
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^