Всички клоуни отиват в Рая (2013)

Описание
20 години след първата си книга, превърнала се в най-известната стихосбирка на прехода – "Площад Гарибалди, Ивайло Диманов все още вярва, че честното изкуство е спасение за душата. И продължава да пише.

Най-новата му стихосбирка "Всички клоуни отиват в Рая" е отчаян вик на несъгласие и протест срещу варварите в храма. Поетът ще ни срещне с ловеца на мълнии и делтапланериста Икар, който лети над кукувичата ни държава, с уличния музикант и печалния клоун, осъден по бързата процедура. Сборникът съдържа 57 мелодии за трубадур и поетическо великолепие.

Ивайло Диманов има 8 книги с поезия и разкази, лауреат е на много наши и международни отличия. В свят като този, в който живеем, стиховете му носят пречистващата сила на ценности, в които той вярва, и магичното обаяние на безспорния му талант.

ИК „Клепсидра

* * *
Вдишай соления бриз и не питай
колко пъти неверник съм бил досега.
Всяка жена е вълшебно събитие,
странен коктейл от любов и тъга...
Приседни на ръба на сърцето ми
и се вслушай в евкалиптите на Ищар.
Никой не може да върже ръцете
на човек, който иска да бъде Икар!

Ивайло Диманов
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^