Вълка от Уолстрийт (2014)

Още оферти

Описание
През деня той печели хиляди долара в минута. През нощта ги харчи с максимална скорост. Като се почне от запоя, довел до потъването на петдесет и два метровата му яхта и навъртането на хотелска сметка за $700 000 и се стигне до жената и децата, които очакват завръщането у дома му на онзи, когото борсовите агенти наричат „краля, злият гений Джордан Белфърт – по прякор „Вълка от Уолстрийт – разказва как през 1990-те години става един от прословутите американски финансисти и как в ролята си на блестящ комбинатор с ценни книжа извежда славната си дружина в див поход от Уолстрийт до масивната им сграда в Лонг Айлънд. Една невероятна история, наситена с алчност, власт и ексцесии до степен, каквато умът отказва да възприеме - житието на младеж, който от разносвач на ледени блокове стига до заработването на стотици милиони – до деня, в който всичко рухва.
 
Бестселър на Wallstreet Journal
 
Неподправена и на места смешна до абсурд.
 
New York Times
 
Сърдечното признание [на Джордан Белфърт] как шефът на борсовата агенция „Стратън Оукмънт стига от нулата до неимоверни богатства е доказателство, че в живота на един американец наистина може да има второ действие.
 
Forbes
 
Забавление като от булеварден роман; реалност като от федерален обвинителен акт… адски четивно.
 
Kirkus Review
 
Яхти, самолети, жени, дрога – така, както борсовият агент Джордан Белфърт притежава всичко това, така и изведнъж го губи. През 2003 г. Белфърт се признава за виновен в пране на пари и измама с ценни книжа. Осъждат го на четири години затвор и да възстанови на инвеститорите $119 милиона. Преди тази грандиозна разплата шефът на „Стратън Оукмънт е „краля на хълма – детето-чудо на Уолстрийт, станал милионер на 26 години. „Вълка от Уолстрийт описва възхода и падението на предприемчивия американски мошеник, успял някак си да оцелее, че да ни разкаже всичко от първо лице. Днес Белфърт твърди, че и бизнесът му, и семейният му живот са дерайлирали, тъй като той не преставал да се пробва докъде може да стигне безнаказано. „Бях станал абсолютно безчувствен към това, кое е добро и кое зло, признава той.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^