Въведение в космонавтиката (2012)

Въведение в космонавтиката (2012)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиТехнология
Езикбългарски
Брой страници264

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата е посветена на интересна, но същевременно и сложна интердисциплинарна научна и научноприложна област – космическите изследвания и технологии. След кратки сведения за космическото пространство, околоземния Космос и изучаването им читателят се въвежда в отделните елементи на космонавтиката. Разгледани са космическите летателни апарати, орбитите им за различни цели и наземните космически комплекси.

Следват основните направления на космонавтиката – космическо апаратуростроене, космическа физика, космическа метеорология, дистанционни изследвания на Земята, космическо материалознание и производство на материали, космически комуникационни системи, космически навигационни и геодезични системи, космическа биология и медицина. Дадена е и кратка информация за приложението на космическите технологии във военното дело и сигурността. На изследването на други планети от Слънчевата система е посветена последната част на книгата. Естествено, направен е и кратък преглед на историческото развитие и на по-големите успехи на космическите изследвания и технологии в България. Включени са и част от резултатите, получени от автора за повече от 30 години работа в Института за космически изследвания и технологии при Българска академия на науките. Книгата е предназначена за широка читателска аудитория – научни работници, учащи в средни и висши граждански и военни учебни заведения, специалисти от комплекса на науки за Земята (география, геофизика, геология, хидрология, метеорология и т. н. ), от природните науки, от авиацията и космонавтиката, военни специалисти, преподаватели от всички нива и др. 
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^