Въведение в речника на Платон (2012)

Въведение в речника на Платон (2012)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиФилософия
Езикбългарски
Брой страници332

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

"Въведение в речника на Платон" е увод към четенето на Платоновите диалози и съдържащата се в тях толкова определяща за европейската културна история Платонова философия. По съдържанието си тази философия ще продължи да се спори, защото тя не е представена експлицитно в нито един от диалозите на Платон. Философът я е излагал само устно в своя прочута устна лекция. Но според други съвременни тълкуватели в диалозите на Платон тази философия е преплетена с нещо, което е като че ли по-лесно за извличане - една методика на разбирането, с която Платоновата философия е неразривно свързана.

"Въведението" на проф. Грегорио Лури е наистина вход към тази методика за разчитане на истинското. То свързва и посочва в своите речникови единици можещото да остане несвързано и непосочено. Не само познаващ, но и заразен с Платоновата херменевтика, професор лури не е платонист в тесния смисъл на думата. Той обаче е херменевт, владее това отделяне-разширяване към друго, принцип и на неговото "Въведение".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^