Въведение в социологията (2012)

Въведение в социологията (2012)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиСоциология, Учебник
Брой страници116

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Учебното помагало е предназначено да подпомогне обучението и подготовката на студентите от ВСУ „Черноризец Храбър\", изучаващи дисциплината „Социология\". Тук не са обхванати всички области на социологическото познание, а и тези, които са проблематизирани, не са в необходимата Пълнота и обхват. Това са причините текстът да не е определен като учебник. Въпреки това е направен опит да се очертаят основните съвременни проблемни насоки при социологическата интерпретация на социалните феномени.
Акцентирано е върху възможността да се изгради „социологическа перспектива\" към явленията и процесите в социалността. Подчертана е съвременната позиция, че осъзнаването на това, как обществото оформя личния жизнен опит е основата на социологическото мислене и на „социологическото въображение\". И ако студентите се научат да дефинират, проблематизират и анализират социокултурната обусловеност на явленията в реалността, означава, че целта на текста е изцяло изпълнена.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^