Въведение в туризма (2011)

Описание
Ключови думиТехнология
Езикбългарски
Брой страници156
Тегло192

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Състояние: много добро
Издателство: Висше училище за агробизнес и развитие на регионите
Град на издаване: Велико Търново
Налични бройки: 1
Ширина: 145 мм
Височина: 200 мм
Дебелина: 10 мм
Корици: меки
Ключови думи: туризъм, туристически бизнес

Увод

От средата на XX век насам в световната икономика се развиват процеси, водещи до съществени структурни промени. Не само в развитите, а и в развиващите се страни намалява относителният дял в заетите и в произведения брутен вътрешен продукт на първичния и вторичния сектор (добивните и преработващите стопански отрасли). За сметка на това нараства делът на отраслите от третичния сектор (отраслите от обслужващата сфера). Все по-бързото развитие, разпространяване и внедряване на авангардните технологии дава основание да се обособи и нов, четвъртичен стопански сектор, включващ отраслите, свързани с генерирането, обработването и преноса на информация (компютърни системи, телекомуникации и др. ).

През последните 60 години туризмът е между най-динамично развиващите се отрасли на световната икономика. Променят се както количествените му показатели, така и вътрешноотрасловата му структура. Възраждат се стари и позабравени форми, като поклон ническия туризъм; класическият ваканционен, „твърд туризъм е принуден да еволюира в нови форми, отговарящи на съвременните екологични и пазарни изисквания; възникват нови, алтернативни форми на туризъм (селски, екстремен и др. ).

В края на XX и началото на XXI век от българския туризъм се очакваше да бъде един от двигателите на прехода към пазарна икономика и да се нареди между най-динамично развиващите се стопански отрасли. В него бяха инвестирани значителни финансови, материални и човешки ресурси. Разширена и обновена беше материално-техническ
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^