Въведение в универсалното християнско богословие (2008)

Въведение в универсалното християнско богословие (2008)

Въведение в универсалното християнско богословие (2008)

от 13,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиРелигия, Теология
Езикбългарски
Брой страници438

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В книгата се излагат основните учения на традиционното християнско богословие, осветени от една съвременна гледна точка. Разглежда се ролята на систематичното богословие в тълкуването и изясняването смисъла на библейските текстове и основните християнски учения. Прави се опит за логическо обяснение и анализ на буквалния и на тайнствения смисъл на библейските истини. Описват се системата, методите и правилата за правилното тълкуване на учението за бога в християнската религия. Анализират се качествата и делата на Трите Лица на Светата Троица - Бог Отец, Син Божи и Светият дух и на Тяхното единство като Триединен Бог. Осветляват се важни въпроси за библейското, историческото и философското богословие. Защитава се идеята, че християнското богослужение е надеждна основа за тълкуване на Божието послание към човечеството.
В книгата е направен опит и за сравнителен анализ на трите големи християнски богословски школи - православната, католическата и протестантската. Поставен е акцент върху общите положения в религиозните учения на тези школи, които съставят фундамента на християнското учение, общоприето днес по света. Различията в каноническите системи също са осветени подробно и задълбочено с оглед на тяхното евентуално преодоляване от една по-разширена богословска гледна точка.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^