Възможна ли е демокрацията тук? (ISBN: 9789545871344)

Възможна ли е демокрацията тук? (ISBN: 9789545871344)

Възможна ли е демокрацията тук? (ISBN: 9789545871344)

от 14,40 лв 2 оферти
Описание
Принципи на нов политически дебат.

"В настоящата книга се придържам към две позиции... Най-напред, противно на широко разпространеното мнение... смятам, че всъщност можем да намерим споделени принципи... Те са доста абстрактни принципи и се отнасят до ценността и до ключовите отговорности в човешкия живот... След това ще се опитам да покажа силата и валидността на тези споделени принципи относно големите въпроси, които ни разделят: въпросите за човешките права, за мястото на религията в публичния живот, за социалната справедливост и за естеството и ценността на демокрацията... Налага се да открием начини не просто да се борим помежду си по тези въпроси, но и да се аргументираме относно тях, изхождайки от по-дълбоки принципи на личен и политически морал... Разработвам тези принципи, като в светлината им развивам нова формулировка на либералната традиция. "

Роналд Дуоркин е професор в Университета на Ню Йорк, един от най-бляскавите съвременни теоретици на правото и политиката.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^