Ще видим Бога както си е (2005)

Ще видим Бога както си е (2005)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиИстория, Религия
Езикбългарски
Брой страници328

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Да виждаш Бога както си е е една наистина уникална по рода си книга. Нейният автор - архимандрит Софроний, ученик на безспорно най-големия православен подвижник на съвременната епоха - преподобни Силуан Атонски - под формата на своя духовна автобиография всъщност ни представя в синтезиран вид най-важното от православното аскетическо и догматическо предание, като при това зрителният фокус, а и поставяните акценти, са съобразени с една настояща гледна точка.

Без никакво преувеличение може да се каже, че осъщественият от арх. Софроний синтез е най-силното днешно свидетелство за неизменно пребъдващата през вековете вечна актуалност на Православието. Сам опитно преживял онова, което споделя с нас като свое лично откровение, авторът по един най-убедителен начин ни показва, че Христовите заповеди не са просто някакъв морален кодекс, а явеният на Земята Божествен живот. В наши дни, когато размиването на критериите за различаване на доброкачествените от злокачествените духовни плодове е станало едва ли не знамение на времето, свидетелството на тази своеобразна изповед е още по-ценно може би и поради това, че ни посочва какъв е вкусът на същински християнския живот, та имайки вече една здрава опорна точка, да можем по-лесно да разпознаваме истинската стойност на предлаганите нам духовни продукти.

Изброяването на несъмнените достойнства на тази книга спокойно би могло да бъде продължено, ала нека все пак и сам читателят прецени какво точно държи в ръцете си.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^