Web дизайн - накратко (2002)

Описание
Ключови думиГрафика, дизайн, Информатика, Интернет
Брой страници700
Тегло1033

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

"В началото Мрежата беше просто устроена. Когато за първи път се запознах с нея в ранната 1993 година (докато работех за O"Reilly Global Network Navigator), съществуваше само един браузър за преглед на уеб страници и той можеше да се използва само на Unix платформа. Съществуваха около една дузина инструкции за форматиране, чиито функции изпълняваха нещо интересно. Проектирането на уеб страница беше просто като детска игра.

Но вече не е така. С експлозивното разрастване на Мрежата, дойде и лавина от нови технологии, патентни инструкции за форматиране и акроними. Тези нововъведения можеха да бъдат прекалено изумителни дори и за човек, потопен в професионалните дебри на технологиите и на средата. Настъпи моментът, когато вече не можеш да съхраняваш цялата тази информация в главата си.
Откакто напуснах офиса на O"Reilly в Кембридж, МА, за да започна независима кариера, никога не съм се чувствала по-самотна, отколкото когато попадна в задънена улица - било то, защото не знам какъв аудио формат да използвам или просто защото не мога да си спомня коя инструкция за форматиране използваше атрибутът MARGINWIDTH. И не се срамувам да призная, че съм се разплаквала, след като дълго съм се борила с таблица, която мистериозно отказва да се подчинява, въпреки щателните ми и упорити усилия.

В такива моменти ми се иска да отида до края на залата и да поискам съвет от някой колега. Без този лукс в моя домашен офис аз правя всичко най-добро с помощта на томовете информация относно уеб дизайна, които могат да се намерят онлайн (в Интернет, никой не се интересува, че очите ви са зачервени и подпухнали). За съжаление намирането на отговор на някой специфичен въпрос отнема много време и понякога самият процес на търсене сам по себе си е доста отчайващ. Обикновено крайните срокове отнемат повече време от двучасово преследване на някакъв дивеч.
Написах Уеб Дизайн Накратко, понеже това беше книга, от която самата аз се нуждаех - едно място, където мога да намеря бързи отговори на въпросите си. Очевидно още доста хора се нуждаеха от нея, понеже тя се превърна в бестселър и постоянно седи върху бюрата на уеб дизайнери от целия свят.

Трудността при писането за Мрежата е, че тя е нещо като движеща се мишена, която постоянно еволюира и се променя. Много неща се случиха с Мрежата, откакто написах първото издание на книгата през 1998. Появиха се нови технологии, а други изчезнаха. Яростната война между браузърите утихна и индустрията се опитва да се придържа към стандартите. Безброй софтуерни версии се появиха и изчезнаха.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^