Windows NT TCP-IP Мрежово администриране (1999)

Windows NT TCP-IP Мрежово администриране (1999)

от 17,05 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиИнформатика
Брой страници496
Тегло736

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

„ WINDOWS NT TCP/IP Мрежово администриране" е пълно ръководство за конфигуриране, управление и поддръжка на протоколите TCP/IP при използването на Windows NT системи в мрежова среда. От момента на проектирането Windows NT и TCP/IP са в тясна връзка и това е първата книга, която съсредоточва вниманието изключително върху работата в мрежова среда на Windows NT и върху употребата на протоколите ТСРЯР за пренос на данни. Тя разглежда основните въпроси - за какво се използват протоколите и как точно работят, как адресирането и маршрутизирането придвижват данни през мрежата и как се изграждат връзки в мрежата. Освен това всички важни мрежови услуги, предоставени като част от Windows NT - включително IIS, RRAS, DNS, WINS и DHCP - са разгледани детайлно. Тази книга е необходим наръчник на NT администраторите, а всички, които се интересуват от взаимодействието между компютрите в различна преносна среда ще намерят отговор на въпросите, които ги интересуват.

Съдържанието включва:
Общ преглед на TCP/IP
Предаване на данните
Мрежови услуги
Да започнем
Инсталиране на TCP/IP
Използване на протокола DHCP
Използване на услугата Windows Internet Name Service
Конфигуриране на системата за имена DNS
Microsoft Routing and Remote Access Service
Internet Information Server (IIS)
Проблеми c TCP/IP
Сигурност на мрежата
Информационни източници
Приложенията разглеждат РРР скрипт езици, DNS записи на ресурси, поддръжка на опциите на Microsoft DHCP и протоколи за маршрутизация

Крег Хънт е експерт по TCP/IP и автор на бестселъра „TCP/IP Network Administration"

Робърт Брюс Томпсън е експерт по Windows NT и автор на няколко книги за NT, включително и на неотдавна издадената „ Windows NT Server 4.0 for NetWare Administration"
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^