Що е философия? (2013)

Описание
"Първото, което трябва да направи философията, е да дефинира тази даденост - да дефинира какво значи "мой живот" и "наш живот", какво е животът на всеки отделен човек. Живеенето е радикален начин на съществуване: всяко друго нещо и друг начин на съществуване ги намирам в своя живот - вътре в него, като щрих от него и спрямо него. "

Макар че е явление в интелектуалната история на Испания, този курс, с който започва публикуването на огромното преподавателско дело на Ортега и Гасет в "Непубликувани съчинения" - за което книгите "По повод на Галилей" и "Размишление за техниката" вече са подобен пример, - представлява огромен философски принос и потвърждава значимото място на Ортега и Гасет снед водещите имена на днешната философия.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^