За богомилите от уста на ухо (ISBN: 9789549352191)

За богомилите от уста на ухо (ISBN: 9789549352191)

от 22,50 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

 

За Богомилите от "уста на ухо

25,00 лв
Информация в магазина
към магазина »
helikon.bg
Описание
Автор Дамян Попхристов
Ключови думи Езотерия, Философия, Религия
Език български
Брой страници 300
Тегло 706

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В продължение на 17 години проф. Дамян Попхристов се занимава с изучаване на езотеричните школи. Настоящата книга е плод на многогодишните му изследвания и е изцяло посветена на Богомилското учение, това уникално българско духовно наследство.
Използван е богат доказателствен материал от български и чужди източници (апокрифни писания и евангелия, богомилски легенди, хроники, документи на инквизицията и на Ватикана, както и езотерична и окултна информация на автора).
В отделни глави, по изключително увлекателен начин, подробно се проследява зараждането на богомилското учение, философията му, източниците, връзката му с други езотерични и дуалистични учения от епохата, близостта и различието му с официалната християска доктрина, теорията за кармата и прераждането, като акцентът е върху езотеричната същност на учението.
Чисто исторически, хронологически и фактологически е проследена и историята на разпространението на богомилското учение от българските земи през Босна и Италия чак до южна Франция, както и непосредственото му влияние върху патарените, катарите, албигойците и др.
Подробно се проследяват и историите около „Светия Граал, магическите и свръхестествените способности на богомилите, енергийните им преобразования и мистериозните изчезвания „яко дим на висшите им посветени. Специално внимание е отделено на значението на Женската енергия и на жената в богомилските общности, както и на крепостта Монсегюр, този „Стоунхендж на богомилите, на нейното построяване изцяло според астрологически и окултни правила по проект на българските богомили, „магическата ? функция и героично-мистериозен финал, отбелязал окончателното унищожаване (според официалната църква) на „ереста.
Последната част на книгата е посветена на значението на богомилите за Ренесанса, Реформацията и културното развитие на Европа, както и на тяхната космическа цивилизационна мисия, на богомилския КОД и ЗАВЕТА към съвременните им наследници и бъдещите поколения в прехода към Шестата човешка раса.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.