За лобизма с любов (2012)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници96

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Людмила Георгиева е завършила Философия. Преподавател по Философия, а по-късно и по Лобизъм в СУ "Св. Климент Охридски", Техническия университет, Института по публична администрация.
Основател на Фондация "Обща кауза" - пионер в популяризирането и изследването на лобизма у нас.
Експерт в Комисията по въпросите на гражданското общество в 39-то Народно събрание.
Стипендиант по Политическо застъпничество - Вашингтон.
Лидер на успешни кампании за промяна на Правилника за организацията и дейността на 40-то Народно събрание, наредбите за изготвяне на бюджета на общини Варна, Смолян и др.
Книгата съдържа седем интервюта с известни и авторитетни американски лобисти и лидери на организации, които мониторират средствата, вложени в лобизъм и прозрачността на този процес. Повечето от тях са бивши служители на Белия дом, Конгреса или държавната администрация и така са получили възможността да наблюдават и анализират процеса на лобиране и от двете страни. Интервютата очертават основните типове лобисти, отстояващи разнообразните групови или публични интереси.
Лобизмът, спецификата и методите на работа на лобистите са непознати у нас и главно поради това се свързват с негативни представи или се отъждествяват с обичайните корупционни практики на търговия с политическо влияние. Книгата в една непосредствена и недидактична форма представя професита, етичните стандарти и ежедневието на тези хора.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^