За старите книги и компютърните изкуств@ (2012)

За старите книги и компютърните изкуств@ (2012)

За старите книги и компютърните изкуств@ (2012)

от 25,20 лв 6 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЕтнография, фолклор, Публицистика
Езикбългарски
Брой страници232

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата "За старите книги и компютърните изкуства" показва развитието на медиа-дизайна в България като започва с примери от българските старопечатни книги и стига до съвременните медии и компютърните изкуства. Обяснява се и защо съвременните графични дизайнери трябва да познават литературата и оформлението на книгите (орнаментика, шрифтове и др. ) и как това им помага при дизайна на новите медии. Дадени са много интересни примери за легендарни наши първи издания и автори, като се започне от Софронието, 1806г. , и се стигне до книгите преди Втората световна война.

"За старите книги и компютърните изкуства" има два раздела, първият е посветен на оформлението на българските старопечатни книги и книгите преди войната, вторият е за развитието на компютърните изкуства в България. Авторът има значителен опит в тези две области и е председател на Организационния комитет на престижния международен форум за компютърни изкуства "Компютърно пространство", (www. computerspace. org), който има 23 издания до момента.

В раздел първи са представени интересни и малко известни факти за създаването и оформлението на най-значимите първи издания на наши автори преди Войната, започвайки от първата печатна книга на новобългарски "Софронието" на Софроний Врачански, 1806 г. , първите издания на Йоаким Кърчовски, д-р Петър Берон, П. Р. Славйков, Георги Сава Раковски и стигайки до изданията преди 1944 г. като "Пламък" на Гео Милев, "Богомилски легенди" на Николай Райнов, "Ян Бибиян" на Елин Пелин и др. Дадени са интересни факти за шрифтовете, орнаментиката и декорацията, за ръчно правената ленена хартия, памучната и дървесинната валцована хартия и за използваните шрифтове и орнаментика. В раздел втори е представено началото на компютърните изкуства в България, започвайки с компютърната графика и музика през 80-те и завършвайки с уеб-дизайна, компютърната анимация и мултимедията през последните години.

Книгата е предназначена за дизайнери, библиофили, колекционери на редки и ценни издания, студенти и работещи в сферата на книгоиздаването и оформлението на книгата, както и за интересуващи се от медиазнание в България.

"За старите книги и компютърните изкуства" е богато илюстрована, добре оформена и луксозно отпечатана на качествена хартия. Има над 120 фотографии с голяма резолюция. Текстът е написан популярно и с много любопитни и неизвестни факти около издаването на тези емблематични книги.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^