Забрана за четене (2008)

Забрана за четене (2008)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБиографии, Известни личности, Литература
Езикбългарски
Брой страници852

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Докато в страната ни непрекъснато от 17 години се говори за „разсекретяване " на проклетите досиета на ДС, аз го върша без оглед и съображения за последствия. Комунистическият режим, установен у нас с насилие и чужда помощ след 9. IX. 1944 г. , е един от най-тежките периоди на българската история. Хора, държани в заблуда, репресия, насилие - това са неговите неизменни характеристики.
Държавна сигурност като подвластник на КГБ и Политбюрото на БКП (сега БСП) не е била само една тайна или само разузнавателна служба, а една терористична организация срещу собствения си народ. Тя е отвличала, измъчвала, убивала. Тя е била гръбнакът на една тоталитарна система, която направи от един свободолюбив народ затворници в собствената си страна. И не бива да се мълчи!
Ето защо смятам за мой морален дълг в името на истината и справедливостта да разкрия грозното уродливо лице на т. нар. социалистическа действителност и да дам на историята всичко, каквото съм успял да докопам от тъмните архиви на ДС в София и Михайловград, сега Монтана, с мисълта да не се забравят сторените злини.
И ако някой се опита да ме обвини или упрекне: , , защо се ровя в миналото", засягало виновни и „невинни", да се обърне към авторите на тези, макар и осакатени досиета - доброволни или платени ченгета, офицери от ДС, полковници и генерали от различните управления: на МВР, Първо, Второ, Шесто...
И ако не се „разсекретят " изцяло досиетата ведно с т. нар. картончета с псевдонимите, и докато няма съдебни наказания за престъпниците, и докато не се оскверни и официално осъди злокобното комунистическо минало, няма да имаме правова и свободна държава България, достойна в Европа!
Заветът, който е бил спътник през целия ми живот е: , , СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ". За мен свободата и истината, достойнството и честта ми са най-свети! Именно поради тази причина настоящата книга е моето призвание към всички, особено към младото неосквернено поколение.
Надявам се да го оцените подобаващо!
Виена, юли 2007 г. Стефан ТАБАКОВ
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^