Забравената история (ISBN: 9789547521568)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБългарска история, История
Езикбългарски
Брой страници528
Тегло845

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Българският "Висш военен съвет на Българската армия", ок 1910 г. Това са те нашите генерали, отдавна забравените, начело на освободителните епопеи на българската армия, оплюти от комунистите като български великошовинизъм!? Пред тях искам да се преклоня и с мисълта за тях, забравените завинаги за поколенията ни, започнах да пиша!
Вълко Велчев, Георги Агура, Никола Иванов, Данаил Николаев, Васил Кутинчев, Радко Димитриев, Павел Христов, Иван Фичев, Георги Тодоров, Вичо Диков, Стилиян Ковачев, Кирил Ботев, Петър Марков, Стефан Тошев, Атанас Назлъмов, Пантелей Ценов, Иван Сарафов, Илия Димитриев, Радой Сираков, Симеон Янков.

Книгата е автобиографична. Свързана с поколението от края на 19 век и спомени от 1929 до днес. За истината в историята ни, изопачена от панслависти и комунисти. И за българския и световен музикален елит, сред който живях 40 години в студиото и в концертните зали! И за Русия - майката на интелигенцията ни. И тези генерали са нейни възпитаници. И баща ми, и аз! И целият руски народ се втурна да ни освобождава, но всичко прекрасно свършва до тук! Започва голямата лъжа за "Братска Русия - Освободителка" със Сан Стефанския договор, прокламирал независимостта само на Сърбия и на Черна Гора. За нас той е двугодишен, окупационен, с 50 000-на армия и руски генерал за надзор над "самоуправляващо се княжество"! И "Берлинският", оставил под робство по-голямата част от нашия народ, е руски проект на граф Игнатиев! И оплютата Европа прокламира нашата независимост! И "Септемврийското въстание" от 1923 не е било "антифашистко"! Как да е имало фашизъм - преимунуван от комунистите нацизъм, след като Хитлер е написал "Моята борба" чак през 1925/1926 г. в затвора на крепостта Ландсберг в Лах? Как да сме били фашистка държава без партия с фюрер, но с цар? И българската азбука, те прекръстиха в славянска - тоест руска! И помислете за ползата, която е видял народът ни от БКП и БСП! Само страх, убийства, концлагери, лъжи и предателства в служба на Съветския съюз и Русия. И незапомнена нищета, но не и за върхушката й! Поради Желев и Кобурга и до днес! И предателствата на Фердинанд - да загуби две войни, спечелени на бойното поле от българската армия! И продължени от достойния за него внук! Истинският прочит на историята ни показва най-положителните черти на народа ни, проявили се до 1944 г. С тях трябва да се гордеем! И най-отрицателните, развихрени от комунистическия режим след нея. От тях трябва да се срамуваме! Ще видите още как се създава от дете този, който слушате в концертните зали от нас, "лудите", които свирим по осем часа на ден. Ще прочетете подробности и за цигулковите школи на професорите д-р Обрешков и Христосков. И историята на звукозаписването у нас с тайните на съвместната работа между изпълнител и тонрежисьор, която ражда музикалния запис за вас и за поколенията! /Стефан Владков/
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^