Загадката на катакомбите (ISBN: 9786191610792)

Загадката на катакомбите (ISBN: 9786191610792)

от 9,00 лв 4 оферти

Още оферти

Описание
„Загадката на катакомбите е първият трилър на известния скандинавски писател за млади читатели

Смело момче. Тайнствена древна гробница. Опасно пътуване в археологията и мистиката. Дълбоко под улиците на Рим, в мрачни антични катакомби, 14-годишният Роберт се натъква на вековна тайна. Заради нея фанатизиран монашески орден го преследва чак в Норвегия и поставя в опасност живота на близките му...
Роман за загадките на историята и окултизма, за най-големите мистерии на живота и смъртта.

Това всъщност е световна тенденция - големи, международно признати автори да пишат и книги за новото поколение читатели, в същия жанр, в който са се наложили. Подобно нещо направи и Джон Гришам, създавайки образа на Теодор Буун, момчето адвокат. Том Егеланд пък създаде образа на 14-годишния Роберт, който понякога се справя с разрешаването на исторически загадки по-добре и от майка си, която е известен археолог. Роберт е вече герой на 3 романа, а първият от тях - „Загадката на катакомбите, който сега излиза на български, спечели норвежката награда за най-добър роман за млади читатели - „АРК.

Докато астрономи следят пътя на комета, която катастрофално ще се сблъска със Земята, 14-годишният Роберт присъства заедно с майка си, водещ археолог, на сензационно откритие в Боргунд, Норвегия - гробницата на викингски вожд. Сред откритията там е необичаен триъгълен накит.

На подобен накит Роберт се натъква дълбоко под улиците на Рим, в мрачни антични катакомби. Той открива загадъчни символи, издълбани върху стените преди векове. И тъй като възрастните (майка му и италианските й колеги) не споделят толкова ентусиазма му, момчето влиза самò дълбоко в новооткритите римски катакомби. Но се загубва и се опитва да намери изход - нагоре и навън. Ала всички коридори си приличат, заринати с черепи и тайнствени символи. Неочаквано Роберт забелязва пресни следи от стъпки. Но те не са неговите. Оказва се, че е странен монах, който също дири нещо там и изглежда опасен...

Роберт трябва да намери сили да се изправи пред загадките на миналото. А фанатизиран монашески орден преследва него и майка му дори и в Норвегия, където древната дървена църква в Боргунд е скрила мистериозни тайни...
Освен че „Загадката на катакомбите е книга за историята и археологията, тя е и проникновение за най-големите загадки на живота и смъртта.

Том Егеланд изпъстря книгата си с любопитни исторически факти, митологични сюжети и загадки.

Прочутият норвежки писател е преведен досега на 23 езика и си е спечелил милиони почитатели по света. Първият му голям хит е романът „Краят на кръга (2001), който има вече ново издание на български. В публикувания две години по-късно бестселър на Дан Браун „Шифърът на Леонардо (2003) читателите откриват смайващи прилики както в сюжета, така и в главните герои: в дъното на всичко е тезата, че Иисус е бил женен за Мария Магдалена и двамата са имали потомство; албинос е сред главните герои и в двата романа; и в двете книги главната героиня се оказва едновременно последният жив потомък на Христос и Мария Магдалена, и дъщерята/внучката на последния велик магистър на таен орден. Не закъсняват и обвиненията към Дан Браун в плагиатство, раздухани от световните медии. Самият Том Егеланд не предприема съдебни действия, а насочва вниманието си към писането на следващите си книги, разбулващи нови исторически и библейски загадки.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^