Загадките на траките (2008)

Описание
В течение на хилядолетия, от зората на човешката цивилизация до наши дни, на територията на България многобройни култури и цивилизации са оставили своето забележително наследство. Благодарение на усърдието и таланта на българските археолози, през последните години бяха открити, изследвани и показани пред обществеността ценни находки и обекти-убедително доказателство за високото развитие на автохтонното население. Изненадан, светът обърна поглед към тези най-древни цивилизационни пластове, чиято поява промени изцяло историята на Балканския полуостров и на човечеството изобщо, разшири хоризонта на съвременната историческа наука, обогати и допълни картината на далечната праистория. Многобройни доказателства подкрепят хипотезата за цивилизационен разцвет през епохата на енеолита и внезапно продължително прекъсване на това развитие, придружено с културен трансфер към други части на Европа и към други континенти.
Обогатена с наследството на своите древните предшественици, тракийската цивилизация достига нов връх в културното развитие на региона. В тракийските земи пламва и засиява общоевропейското културно огнище. Тракийският духовен потенциал разпръсква надалеч неговото зарево.

Но къде чезнат траките и техните тайнствени духовни водачи? Познаваме ли имената на изумителните тракийски майстори в изкуствата и занаятите?
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^