Залез и упадък на Римската империя - том 4-ти (2003)

Описание
Ключови думиИстория

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

"Вниманието на читателя ще бъде привлечено от историята за залеза и упадъка на Римската империя - най-великия и може би най-ужасен епизод в историята на човечеството. Множество каузи, прогресивни идеи и любопитни случки, запазени в летописите, бяха съпоставени: изкусната политика на Цезар, който дълго е поддържал образа на свободната република; безпорядъка, причинен от военния деспотизъм; възникването, установяването и сектите в християнството; основаването на Константинопол; раздорите в монархията; инвазията и заселването на варварите от Германия и Скития; въвеждането на гражданско право; характерът и религията на Мохамед; пожизненият суверенитет на папите; възстановяването и разрушаването на Западната империя на Шарлеман; кръстоносните походи на романите на Изток; завладяването на сарацините и турците; гибелта на гръцката империя; държавата и преобразуването на Рим през средните векове.
Между развалините на Капитолия аз за първи път замислих идеята за тази работа, която занимаваше и вълнуваше живота ми близо 20 години. Предоставям я на любопитството и безпристрастието на публиката. "

27 юли 1787 г.
Лозана
Едуард Гибън
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^