Западноевропейска литература, част 7 (2011)

Западноевропейска литература, част 7 (2011)

Западноевропейска литература, част 7 (2011)

от 11,25 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска литература, Критика, Литература
Езикбългарски
Брой страници476

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Седмата част от ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКА ЛИТЕРАТУРА, обозначена с подзаглавието Другите големи реалисти от XIX век, предлага очерци за най-значителните немскоезични писатели от онази епоха от Австрия, Германия и Швейцария, но е също така набег и към редица по-малки литератури като белгийската и към едно от чудесата на европейската култура през онова столетие -скандинавските литератури.

От 1998 г. проф. СИМЕОН ХАДЖИКОСЕВ работи съвместно с издателство СИЕЛА върху уникален изследователски проект - история на (Западно) европейската литература от падането на Римската империя до началото на Първата световна война (476-1914). Използвайки интердисциплинарни подходи, видният литературовед изследва не само литературните процеси, но и редица паралитературни явления (история, култура, етнология и др. ).
В последните четири тома (вече е завършен и осмият), проследяващи развоя на социалния реализъм в Европа през XIX в. и началото на XX в. , Хаджикосев разширява географския обхват па понятието западнаевропейека литература, осъвременявайки смисъла и съдържанието на този вече остарял термин. Така в неговия обсег досега са попаднали (наистина само частично) литературите на четиринадесет страни членки на ЕС, а като прибавим българската гледна точка и непрестанните паралели е българската литература и култура, те стават петнадесет.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^