Записки от Атлантида (ISBN: 9789545852688)

Записки от Атлантида (ISBN: 9789545852688)
Описание
Ключови думиЕзотерия
Брой страници400

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

СТО ХИЛЯДИ ГОДИНИ
През 1982 година американският учен Чарлз Хапгуд изказва удивителното твърдение, че човешката цивилизация е на повече от сто хиляди години и че разполага с доказателство за това. Но преди да успее да обоснове забележителното си твърдение, Хапгуд загива в автомобилна катастрофа.
ДОКАЗАТЕЛСТВОТО
Колин Уилсън и Ранд Флем-Ат поемат щафетата от Хапгуд. Проучването им на най-свещените места на Земята - Стоунхендж, египетските пирамиди, Мачу Пикчу и много други - ги води до удивително откритие. Всички тези паметници не са били построени от местни хора по местни причини, а се вписват в неоспорим геометричен модел. Това, на свой ред, говори за съществуването на древна високоразвита цивилизация, която е била в разцвета си преди потопа, унищожил Атлантида, и чието познание за света е било далеч по-многостранно, отколкото сме смятали някога.
НАСЛЕДСТВО ЛИ?
ЗАПИСКИ ОТ АТЛАНТИДА разшифрова този забележителен код и причините за неговото създаване - опитът на учени от Атлантида да ни оставят в наследство своята цивилизация. Разказва как това познание периодично е било изгубвано и преоткривано - първо от незнаен народ, обитавал навярно земите на Ливан, а после от Рицарите Тамплиери. Книгата представлява проучване, обхващащо свещени обекти от Тиахуанако до древен Египет и Китай, и дискутира загадки като стъклото от Либийската пустиня и Ниневийското число. ЗАПИСКИ ОТ АТЛАНТИДА отправя предизвикателство към начина, по който сме свикнали да възприемаме човечеството, и представя аргументите си с изключителна убедителност - а именно, че нашата цивилизация не е първата, обитавала планетата, и едва ли ще бъде последната.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^