Заслугите на протестантите за българския народ (ISBN: 9789546700674)

Заслугите на протестантите за българския народ (ISBN: 9789546700674)

Заслугите на протестантите за българския народ (ISBN: 9789546700674)

от 17,91 лв 2 оферти
Описание
"Книгата си струва да бъде прочетена от всеки българин. Невярващите едва ли ще я разберат. Тесногръдите ще я похулят. Но разумните и почтени хора има какво да намерят в нея. "
Филип Димитров, Мин-председател на България (8. XI. 1991-30. XII. 1992)

"Тази книга, която като историческо четиво за протестантските мисионери у нас е полезна за мнозина, също ни напомня да не забравяме известните и незнайните ученици на светите братя Кирил и Методи, които са посели Божието слово на нашата земя през девети век, и всички останали, които са го бранели през вековете. "
Проф. дбн Димитър Киров, богословски факултет, университет "Свети Климент Охридски"

"Всъщност протестантите не са други и различни, те са част от българската религиозна среда, при това отдавна доказали себе си като ревностни патриоти и радетели за българския прогрес и национална кауза. "
Проф. дин Христо Матанов, университет "Свети Климент Охридски"

"Вглеждайки се безпристрастно в историческия преход на балканските народи към Новото време, отново и отново имаме възможност да оценим направеното от протестантските мисионери за развитие на просветното и печатното дело през епохата на Възраждането за популяризирането на българския политически въпрос през бурните години на голямата Източна криза, за укрепване на националното самосъзнание на българите в Македония и Одринска Тракия, за предучилищното възпитание и въздържателното дело в Княжество България. "
Доцент д-р Пламен Митев, декан на Историческия факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

"Струва ми се с изложените факти и разсъждения авторът в значителна степен е успял да постигне основната си задача – да покаже, че нашите протестанти са толкова българи колкото и съотечествениците от преобладаващото и други изповедания, че еднакво милеят за земята, в която са родени и за съдбата на народа към който принадлежат, че те са дали своя принос за неговата свобода, добруване и напредък, както и българите от други изповедания, а като се има предвид тяхната численост, може би пропорционално и повече. "
Доцент дин Румен Генов, Нов български университет
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^