Застрашени влечуги (ISBN: 9789543302888)

Описание
Поредица ЧУДОВИЩА НА ПРИРОДАТА

Серия ВЛЕЧУГИ И ЗЕМНОВОДНИ

С „Влечуги и земноводни" поемате на откривателско пътешествие в света на едни от най-разнообразните и пъстри същества в природата. Смайващите, цветни илюстрации разкриват всяко животно в ужасяващото му великолепие, а интересните текстове предоставят подробна и малко известна информация за всяко същество.

В „Застрашени влечуги" са включени редки влечуги от цял свят: американски алигатор, комодски варан, колумбийска дъбова боа, морска игуана, нилски крокодил, алигаторова костенурка и др. Всяко същество е представено с текст и картинки. Описани са устройството на отделните видове, реалните им размери и кои части на света обитават. Посочени са и начини за предпазване от тези същества и доколко те са опасни за човека. В специален раздел „Знаете ли, че? са предоставени интересни и любопитни факти за съответните видове. Специалните термини и по-особените понятия са обяснени в кратък речник. Малките енциклопедии са снабдени с показалец. В рубриката „За повече информация са посочени сайтове и допълнителна литература за тези и още застрашени видове влечуги.

Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^