Завръщане от Троя (ISBN: 9789549395129)

Завръщане от Троя (ISBN: 9789549395129)
Описание
Ключови думиИстория, Роман

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Линдзи Кларк е носител на наградата "Уайтбиърд", а историческите му романи се превръщат в запазена марка за лиризъм и епичност. След успеха на "Троя" англичанинът продължава странстванията си в античния свят със "Завръщане от Троя". В новата си книга авторът ни поднася пъстра плетеница, втъкала в едно съдбите на Менелай, Елена, Агамемнон и Одисей, обогатява представата ни за древността и претворява митологичните теми и мотиви на историята в съдбоносен разказ за настоящето.

След десет години сражения Троя е превзета, но при подялбата на плячката сред победителите възникват разпри и дори боговете се обръщат против тях. Похитителите се качват на корабите си и отплават за дома, само за да открият, че изпитанията им тепърва започват.

Агамемнон плава за родната Микена с богата плячка и пленничката Касандра. В дома му обаче го очаква Клитемнестра - невярната му съпруга, която отдавна крои да му отмъсти за убийството на дъщеря им Ифигения. Същевременно Менелай трябва да реши съдбата на Елена, заради чиято неземна хубост се е водила войната.

Хитрецът Одисей от Итака е толкова покрусен от касапницата, предизвикана от неговата изобретателност, че се смята за недостоен да се завърне у дома при жена си и сина си. Връхлетян от страшна буря и измъчван от вина, той се отправя на пътешествие до пределите на света и до дълбините на собственото си сърце. След безброй приключения мистериозните обрати на съдбата му донасят опрощение и му посочват пътя към дома.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^