Защо искаме да сте богат (ISBN: 9789543213559)

Защо искаме да сте богат (ISBN: 9789543213559)

Защо искаме да сте богат (ISBN: 9789543213559)

от 20,70 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Икономика, Икономика
Брой страници464

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Едно от най-рискованите неща, които човек може да направи, е да каже: „Имам 10 000 долара. Какво да направя с тях? Проблемът, когато обявите, че не знаете какво да правите с парите си, е че така привличате милиони хора, които знаят какво да направят с вашите пари, така че да ви ги вземат.
 
Повечето хора искат да получат магическа формула. Често онези, които искат да им се каже какво да правят с парите си, приемат съветите на типичните финансови консултанти, които казват да пестите, да се избавите от дълговете си, да инвестирате дългосрочно и да диверсифицирате. Ако търсите някой да ви посъветва какво да правите с парите си, повечето хора ще ви кажат, че е най-умно да живеете под възможностите си. Ако това ви допада, направете го.
 
Онези, които търсят вълшебния отговор, обикновено са хора, които инвестират, за да не загубят. Те често се страхуват да не направят грешки. Ако се страхувате да не направите грешки, намерете човек, който има вълшебния отговор, и му дайте парите да ги управлява.
 
Доналд и Робърт вярват във финансовото образование и подготовка, а не в това, че има един отговор на всички въпроси. Освен това те предпочитат постоянно да увеличават средствата си, а не да живеят под възможностите си. В книгата двамата предлагат на отделни групи хора своя общ съвет как могат да напреднат, получавайки по-голямо финансово образование и подготовка. И Доналд, и Робърт инвестират, за да спечелят, а не просто за да не загубят. Ако искате да инвестирате, за да спечелите, тази книга е за вас.
 
 
Двама мъже с едно послание
 
Богатите стават все по-богати, а вие?
 
На път сме да загубим нашата средна класа, а една стопяваща се средна класа е заплаха за стабилността в Америка и за демокрацията по света като цяло. Искаме вие да сте богати, за да сте част от решението... а не част от проблема.
 
Доналд Тръмп и Робърт Кийосаки
 
Предишният председател на Федералния резерв Алан Грийнспан казва: „Както често съм споменавал, това не е от нещата, с които едно демо-кратично общество, едно капиталистическо демократично общество, може наистина да се примири, без да се опита да вземе мерки. По-нататък той продължава с обяснението защо разликата в доходите на богатите и останалото население на Съединените щати е станала толкова голяма и толкова бързо се увеличава, че рано или късно би могла да застраши стабилността на самия демократичен капитализъм.
 
Доналд Тръмп и Робърт Кийосаки също обвиняват недостатъчното образование, но поставят акцента върху друг вид образование – финансовото образование. И двамата са много притеснени от липсата на финансово образование в Америка на всички нива. И двамата посочват липсата на финансово образование като причина за това, Америка за толкова кратко време да се превърне от най-богатата страна в най-големия длъжник. Една слаба американска икономика и слаб американски долар (световната резервна валута) не са добри за стабилността в света. Както често казват в други краища на света: „Когато Америка киха, светът се разболява от настинка.
 
И двамата автори са учители
 
Както Доналд Тръмп, така и Робърт Кийосаки са успешни предприемачи и инвеститори. И двамата се занимават с бизнес и се радват на международно признание. А освен това и двамата са учители. И двамата са автори на бестселъри и на образователни игри, участват в събития с образователен характер, и двамата имат образователни телевизионни програми. Доналд Тръмп води своето изключително популярно предаване „Чиракьт, а Робърт Кийосаки – телевизионното си шоу „Пътеводител кьм богатството на Богатия татко в ползващата се с голямо одобрение образователна обществена телевизия Пи Би Ес.
 
И двамата са учители не защото имат нужда от повече пари, а защото са загрижени за вашата съдба, за съдбата на семейството ви, на нацията и на света.
 
Богатите хора, които искат да променят нещо, обикновено отделят пари за каузи, в които вярват. Ала Доналд и Робърт отделят не само пари, но и време. Както се казва в една история, можете да дадете на някого риба и да му осигурите прехрана за един ден, но можете и да го научите да лови риба и така да го нахраните за цял живот. Вместо просто да издават чекове, за да помогнат на бедната или на средната класа, Доналд и Робърт ги учат да ловят риба. Освен това част от цената на всяка продадена книга ще бъде дарена на други организации, които се занимават с финансово ограмотяване.
 
Финансова консултация
 
Има три вида финансови консултации: консултация за бедните, консултация за средната класа и консултация за богатите. Финансовата консултация за бедните е, че правителството ще се погрижи за тях. Бедните разчитат на социалните осигуровки и на „Медикеър1. Финансовата консултация за средната класа е: намерете си работа, работете усилено, живейте под възможностите си, спестявайте, инвестирайте дългосрочно във взаимни фондове и диверсифицирайте. Повечето хора от следната класа са пасивни инвеститори-инвестит
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^