Здравната система в България. Справочник (2008)

Здравната система в България. Справочник (2008)

Здравната система в България. Справочник (2008)

от 10,80 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиМедицина
Езикбългарски
Брой страници240

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Справочникът Здравната система в България изчерпателно представя участниците в българското здравеопазване.
Административният капацитет на системата включва МЗ, РЦЗ, РИОКОЗ, изпълнителни агенции, националните центрове по проблемите на общественото здраве, административни органи и администрации с правомощия в здравеопазването. Разгледани са всички видове лечебни и здравни заведения в качеството им на доставчици на медицински услуги. Представени са задължителното и доброволно здравно осигуряване и здравно застраховане, съсловните и неправителствените организации в здравната система и др.
Включените субекти са представени с правната рамка, статут, структура, правомощия, функции, отговорности. Справочникът съдържа адреси и интернет страници, от които може да се получи допълнителна информация.
Разгледани са понятия като фармакопея, имунизационен календар, несъгласие за донорство, Позитивен лекарствен списък, здравна информация, трансфузионна хематология, тъканна банка, диализен център, Национален рамков договор, служби по трудова медицина, медицински транспорт и др.
Справочникът е съобразен с действащото национално законодателство към 01.06. 2008 година.

Мария Радева е родена завършва „Право" в Юридическия факултет на Русенския университет. Има бакалавърска степен по специалността „Психология". През 2006 г. записва магистърска програма по „Здравен мениджмънт и обществено здраве" в Медицински Университет - София. През 2007 г. е вписана в Единния регистър на медиаторите към Министерството на правосъдието. Започва работа през 1999 г. като адвокат. Правен консултант е към неправителствени организации, участва в проекти на Асоциация Прозрачност без граници, Български хелзински комитет, Отворено общество. От 2003 г. е юрисконсулт, а през 2006 г. оглавява и отдел
Последващ контрол в Районна здравноосигурителна каса - Русе. Като процесуален представител на РЗОК участва в съдебни дела, създали практика в системата на задължителното здравно осигуряване. Научните й интереси са в областта на управлението на общественото здравеопазване и лечебните заведения, здравно-осигурителни
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^