Здравната система в България. Справочник (2008)

Здравната система в България. Справочник (2008)

Здравната система в България. Справочник (2008)

от 10,80 лв 2 оферти
Описание
* Административни структури
* Лечебни и здравни заведения
* Организации в здравеопазването

Справочникът изчерпателно представя участниците в българското здравеопазване.
Административният капацитет на системата включва МЗ, РЦЗ, РИОКОЗ, изпълнителни агенции, националните центрове по проблемите на общественото здраве, административни органи и администрации с правомощия в здравеопазването. Разгледани са всички видове лечебни и здравни заведения в качеството им на доставчици на медицински услуги. Представени са задължителното и доброволно здравно осигуряване и здравно застраховане, съсловните и неправителствените организации в здравната система и др.
Включените субекти са представени с правна рамка, статут, структура, правомощия, функции, отговорности. Справочникът съдържа адреси и интернет страници, от които може да се получи допълнителна информация.
Разгледани са понятия като фармакопея, имунизационен календар, несъгласие за донорство, трансфузионна хематология, тъканна банка, диализен център, Национален рамков договор, служби по трудова медицина, медицински транспорт и др.
Справочникът е съобразен с действащото национално законодателство към 01.06. 2008 година.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^