Земният лик на Бога Ч. 1: Физическото създаване на Европа и Северна Америка от антропософска и масонска гледна точка (ISBN: 9789542987130)

Земният лик на Бога Ч. 1: Физическото създаване на Европа и Северна Америка от антропософска и масонска гледна точка (ISBN: 9789542987130)

от 7,20 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Книгата разкрива физическия образ на въплътения Създател на Земята Бог Отец, отпечатан върху релефа на Източна Европа като коленичила в профил S - образна фигура. Неговата ниско сведена глава е формирана от Татрите, торсът от Северните Карпати, бедрата от Южните Карпати, а подгънатите подбедрици от хоризонтално разположения Балкан. Процесите, довели до възникването на този земно-божествен образ, са подробно изследвани във връзка с физическото образуване на Европа и останалите континенти. Използвани са географските карти на английския теософ от края на 19 век Уилям Скот-Елиът, сведенията на видния антропософ и учител на Свободното масонство в Германия от началото на 20 век д-р Рудолф Щайнер, както и редица древни географски карти и произведения на изкуството от епохата на Ренесанса. Разгледани са въпросите:

- начинът на образуването и значението на формите на континентите и по-специално на два от тях - Европа и Северна Америка;
- същността на Свободното масонство, вложена в символите "котва", "G" и "$";
- неоснователността на американската клетва "In God We Trust";
- разбирането на Свободното масонство за понятието "Нов Йерусалим";
- значението на встъпителния посветителски ритуал в Йоановото масонство;
- окултните причини за възникването на конфликта в Украйна през 2014 г. и др.

Март Атанасов е роден през 1969 г. в Пловдив, инженер, изследовател в областта на древното изкуство и автор на книгите "Тракийските стенописи от Казанлък" и "Рокфелер център в Ню Йорк и тайните жестове на масонството".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^