Жена ми винаги казва (2006)

Жена ми винаги казва (2006)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБългарска литература, Литература, Поезия
Езикбългарски
Брой страници96

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Сред новите поети, появили се след историческата промяна, направила възможни радикалните литературни жестове и нови художествени езици, Йордан Ефтимов според мен се оказа най-подготвения да заговори на "чужди" доскоро за българската поезия езици. И едва с погледа на този "чужд" език видяхме колко - до болка "своя" и "родна" - е видяната действителност.
Проф. Светлозар Игов

Насред българските патриархални нрави "Жена ми винаги казва" е смело заглавие. По-голямата смелост обаче е между кориците, елегантно оформени от Яна Левиева. Този, който познава досегашното пристрастие на Йордан Ефтимов към словесния експеримент, ще види изповедна поезия с раним личен глас, подкрепена от неадаптирани сънища.
в. "Труд"

Целият изобразен в книгата свят е сякаш по-близо до механиката на ежедневното ни умиране, а не до радостите на ежедневното ни живеене.
Младен Влашки, в. "Демокрация днес"
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^